CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !

CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG ! |  Apabila anda buat blog, paling utama adalah pembaca blog kenal siapa penulis . ia penting kerana ingin mewujudkan engagement di antara penulis dengan pembaca mahupun pembaca dengan penulis . Jadi salah satu cara yang boleh buat adalah dengan meletakkan Profile facebook di dalam blog . Meh aku ajar korang CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG ! .


CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !


CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !

1. Korang klik link ini [ Link ] **tunggu sampai masuk ke facebook.com .

CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !
2. Pilih Platform yang korang nak, kalau nak letak dekat blogger . maka terus je klik icon blogger macam dalam gambar di atas .

CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !

3. Lepas korang klik , akan muncul laman web macam di bawah ini, pilih blog korang dan add widget .
4. Selepas ini korang buka blog korang akan muncul di bahagian sidebar. lepas tu korang letaklah dekat mana yang korang nak letak.

5. selesai .

Mudah sahaja CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG ! , ada cara lain nak bina engagement dengan pembaca blog , korang juga boleh gunakan google+ account korang tetapi aku prefer facebook sebab facebook lebih ramai guna berbanding dengan google . betul tak ?

Sekian

3 thoughts to “CARA LETAK PROFILE FACEBOOK DI BLOG !”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *